Haartrends 2021

Haartrends 2021

 

Ieder jaar opnieuw zijn er weer kapsels die helemaal trendy worden. Het zijn  meestal niet allemaal nieuwe haartrends. Soms zijn deze stijlen ‘vroeger’ al ‘in’ geweest. Sterker nog, sommige stijlen zijn nooit helemaal ‘uit’ geweest. Er is naar mijn mening dan ook geen ‘one golden rule’,

Niet alle haartransformaties hoeven drastisch te zijn. Waar de één zonder nadenken vooreen gedurfde pony gaat of voor een korte bob, is voor de ander een paar centimeter van de onderkant af al een grote stap.

Ik neem je mee inde trends van 2021.

 

Hair colors

 

De trend op het gebied van haarkleuren heeft de natuur als inspiratie. We gaan in 2021 veel zand- en kaneel bruine kleuren zien, en over het algemeen meer natuurlijke en onderhoudsarme tinten. Tijdens de eerste lock down van begin 2020 zagen veel van onze klanten hun natuurlijke kleur doorkomen en zijn daar iets meer aan gewend geraakt. We zien nu dan ook meer kleurendie dichterbij de natuurlijke haarkleur liggen, en die tevens makkelijker te onderhouden zijn. Balayage en highlights blijven terugkomen dit jaar, in natuurlijke varianten met warme ondertonen.

Vind je je eigen haarkleur een beetje saai, maar wil je niet all the way gaan en je haar helemaal kleuren, kies dan voor een face frame.De naam zegt het eigenlijk al, dit is een speciale kleurtechniek waarbij de high lights rondom je gezicht worden gezet voor een frisse look. Dit kan naturelen soft zoals we zien bij o.a. Romee Strijd en Negin Mirsalehi, maar we zien deze stijl ook iets opvallender met fellere tinten zoals bijvoorbeeld bij Roxeanne Hazes.

Heb je nog geen specifieke haarkleur in gedachten? Misschien krijg je inspiratie van de kleuren die wij delen op instagram.

 

Haircuts

Net zoals balayage is de pony anno 2021 zacht, ook wel 'curtain bangs' of de ‘French fringe’ genoemd. Deze trend zagen we vorig jaar en blijft zeker nog hip. De pony kan de gezichtsvorm optisch verzachten en jukbeenderen meer tot hun recht laten komen.

De iets meer gedurfde shag haircut is een bekende haarstijl die vooral in de jaren zeventig en tachtig veel werd gedragen. Je kan hem vergelijken met de rock ’n roll versie van de beach look en is dus net even wat stoerder. Het is een zachte versie van de ‘mullet’ of wel het ‘matje’, waarbij het haar sterk gelaagd is en langer van achter.

De mullet, gedragen door o.a Miley Cyrus heeft ook zeker een comeback dit jaar. Deze look is gewaagd en sterk. Durf jij te experimenteren en de mullet uit te proberen?

 

Geschreven door Marloes- Topstylist Haarhuis