HAARHUIS X TIENERS

Vraag je jezelf wel eens af waarom je haar zo snel vet wordt, of waarom het niet zit zoals je wil? Grote kans dat je dan niet zo goed met je lokken omgaat.Het kan super oneerlijk lijken als je met haar zit dat sluik over je gezicht valt en vettig is, terwijl het haar van vriendinnen wel heel leuk zit.. Waarom wordt je haar juist nu zo snel vet?

Bepaalde gewoontes kunnen er voor zorgen dat jij niet helemaal happy ben met je haar. Gelukkig is dit te verhelpen met behulp van een paar simpele tricks. Lees snel verder.

Je haar kan sneller vet worden door de veranderingen in hormonen in je lichaam. Dit is heel normaal bij teenagers, dus nothing to worry! Ik ga je vertellen wat je hieraan kan doen.

Allereerst is het belangrijk dat je een shampoo gebruikt die bij jouw type haar past. De producten die ik hieronder bespreek zijn aan te raden bij een vette hoofdhuid of andere hoofdhuid struggles.  

Gebruik je veel styling producten in je haar, zoals haarlak, droogshampoo, wax of olie? Dan is het belangrijk dat je haar en hoofdhuid eerst diep gereinigd worden. De MAXI.WASHvan Kevin Murphy is een detox shampoo. De mix van fruit en groene thee extracten stimuleren en ontgiften de hoofdhuid waardoor de talgproductie weer in balans komt.

Is het nodig om je haar iedere dag te wassen?

De BALANCING.WASH van Kevin Murphy is een shampoo die de ph waarde van het haar en de hoofdhuid in balans brengt. Deze milde maar verzorgende shampoo is voor dagelijks gebruik en bevordert de groei en het herstel van het haar.

Heb je last van hoofdhuidproblemen zoals psoriasis of eczeem?

De SCALP.SPA SCRUB van Kevin Murphy is een unieke exfoliërende scrub die is ontworpen om zachtjes onzuiverheden van de hoofdhuid en de haarfollikel weg te scrubben om de basis te vormen voor een optimale gezondheid van de hoofdhuid en haargroei. Na de scrub was je het met de SCALP.SPA WASH. Een speciaal samengestelde shampoo die de hoofdhuid kalmeert en reinigt. Deze zachte shampoo laat je haar schoon en gehydrateerd aanvoelen.

Wanneer je begint met het wassen van je haar moet je ervoor zorgen dat je haar helemaal nat is. Vervolgens verdeel je de shampoo goed over je hoofdhuid (de kruin en de nek komen hier vaak te kort). Schuimt de shampoo niet erg bij het wassen? Dan is het waarschijnlijk nodig om het een tweede keer te wassen.

Een andere (vaak vergeten) reden dat je haar snel vet wordt is omdat de shampoo en conditioner niet goed worden uitgespoeld.

Goed uitspoelen klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar wij komen dit heel vaak tegen bij klanten. Shampoo die op de hoofdhuid achterblijft, zorgt ervoor dat de hoofdhuid uitdroogt. Je kan nu denken ‘hey, dat is toch juist goed voor het vettige haar?!’ maar eigenlijk maakt dit de situatie slechter. De hoofdhuid vereist dat de klieren nu méér olie gaan produceren, met als gevolg, je raadt het al.. vetter haar.